הפרעות קצב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

09/06/2006 | 23:22 | מאת: יעקב

שלום לרופא, לפני ימים מספר ניגשתי לחדר מיון בשל האצה רדיקלית בקצב פעימות הלב; בבית החולים טענו כי קיימת אי סדירות בקצב הלב. התכוונו לבצע שוק חשמלי, אך הסתדר באופן ספונטני לאחר מתן תרופה. אני סובל מל"ד גבוה ומסוכרת לא תלוית אינסולין. ברצוני לדעת: 1. מהם הגורמים למצב זה באי סדירות הלב? 2. האם יש קשר לתפקוד קוצב הלב? 3. כיצד ניתן למנוע "התקפים" מעין אלה בעתיד (אורח חיים רצוי- עישון, תזונה)? 4. מהו הצפי לעתיד? האם יש קשר למחלות לב כלשהן וסיכוי חס וחלילה להתקף לב עתידי? 5. האם מותר לי לעבור טיפולי גוף העשויים להמריץ את זרימת הדם, כגון מסאג', רפלקסולוגיה? אודה להתייחסותך, יעקב

שלום יעקב, אני מניח שסבלת מפרפור פרוזדורים התקפי. זוהי הפרעת הקצב השכיחה ביותר והיא מאפיינת את הגיל המבוגר בעיקר בנוכחות סוכרת ויתר לחץ דם. עליך להתיעץ עם הרופא המטפל לגבי הטיפול לשליטה על קצב הלב במידה ותהיה הישנות וכן לגבי טיפול למניעה של ארוע תסחיפי (אספירין או קומדין) בנוסף עליך לעבור סדרה של בדיקות דם לשלילה של סיבה משנית לפרפור. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים