דפברילטור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

06/06/2006 | 20:10 | מאת: lola

שלום רב, אני בחורה בת 30 ולפני שנתיים אובחנתי עם קרדיומיופטיה מורחבת מקטע פליטה 20%. בנוסף אובחנו אצלי לא מעט הפרעות קצב ובניהם קטעים רבים של N.S. VT. בגלל הפרעות אלה הוחלט להשתיל בגופי דפיברילטור לפני כשמונה חודשים. בפברואר קיבלתי את המכה הראשונה עקב VT. ביום למחרת תוך כדי אשפוז הארוע חזר על עצמו וכתוצאה מכך הרופאים עדכנו את תכנות המכשיר. לאחר חודשיים קיבלתי שוב מכה כתוצאה מVT נוסף - גם אז כיוונו עוד משהו במכשיר. לפני שלושה ימים - מכה נוספת, שוב עדכון של המכשיר בתקווה למזער את המכות. בנוסף אני כמובן על טיפול תרופתי וברור לי שזה עניין של זמן עד אשר נמצא את האיזון הטוב ביותר בין התרופות למכשיר וכך אספוג פחות מכות. ביום יום אני מתפקדת כשורה ומנסה להמשיך בפעילות שוטפת ורגילה במידת האפשר כולל פעילות גופנית. שאלתי: האם המכות מהמכשיר לא פוגעות בשריר הלב יותר? האם לא נגרם ללב נזק נוסף כתוצאה ממכות אלה? לפי מה שהבנתי הפרעות קצב מהירות ומסוכנות מחלישות את הלב מאוד בגלל המאמץ שהוא נתון בו. מה לגבי פעילות המכשיר? מעבר לעובדה שהוא מקצר בצורה משמעותית אתאורך ההפרעה בעיקר ע"י קיצוב משלו. אודה תגובתכם

לולה שלום, מצטער על העיכוב בתשובה אך חשבתי שד"ר בולוס יענה לך. מכות מהמכשיר אינן גורמות נזק לשריר הלב אך הן מקצרות באופן משמעותי את אורך חיי הסוללה. יחד עם זאת אם המכה מוצדקת, הרי זוהי הסיבה להשתלת המכשיר. אחת מהתוויות הנגד להשתלת ICD היא VT שלא ניתן לשליטה כי אז צפויות מכות מרובות. דופק מהיר קבוע יכול בהחלט יכול להחמיר את התפקוד הסיסטולי של חדר שמאל ולכן עלייך לקבל טיפול מיטבי מקובל בקרדיומיופתיה מורחבת.

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים