דופק מהיר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

02/06/2006 | 15:24 | מאת: פזית

שלום! מה יכולה ליהיות הסיבה לדופק מהיר פתאומי בזמן ישיבה? הרגשתי גם שקצת קשה לי לנשום עד הסוף. אני בת 44 תודה על תשובתך!!!!

שלום פזית, דופק מהיר המופיע בפתאומיות ללא סיבה כגון מאמץ גופני או התרגשות, יכול להעיד על הפרעה בקצב הלב מסוג טכיקרדיה. אם הדופק מהיר מאד (סביב 160-180 לדקה) וסדיר, הדבר יכול לאפיין הפרעת קצב מסוג SVT. הפרעת קצב זו מאופיינת בהתחלה פתאומית וגם סיום פתאומי. אם הקצב הוא לא סדיר, ייתכן ומדובר בפרפור פרוזדורים. אם התופעה שכיחה כדאי לתעד את הפרעת הקצב בבדיקת הולטר. בנוסף אם את חווה את הטכיקרדיה עלייך לנסות לתעד אותה על ידי אק'ג רגיל. לעיתים ישנה תחושה סוביקטיבית של דופק מהיר, אשר אינה מלווה בהפרעת קצב. אני מציע לך להיבדק על ידי רופא אשר באמצעות שאלות מכוונות ינסה להתחקות אחרי סוג הדופק המהיר ויפנה אותך לבדיקות עזר רלוונטיות כגון בדיקת תפקודי בלוטת התריס, בדיקת אקו ודופלר קצב הלב. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים