חשיפה לקור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

01/06/2006 | 11:31 | מאת: דנה

בעלי עבר אוטם ב1995 וצונתר בהצלחה. מאז מטופל ב: vascace 5mg x 2 - normiten 50mg x1 - micropirin 100mg x1 - simvacor 20mg x1 - losec 20mg x1 ב4/2005 צונתר ונמצא D1 חסום ( נסיון לפתוח אותו נכשל ) M1 50% RCA 100% ארגומטריה (2005 ): נצפו שינויים אסכמים החל מדופק 108 דקה 7 של BRUCE PROTOC (שלב 3 ) . ארגומטריה מלפני שבוע: שינויים באותו דופק רק שהגיע לדופק הזה יותר מאוחר ( הוריד 10 ק"ג ממשקלו בשנה האחרונה). הוא בן 50, אוכל בריא ועוסק בפעילות גופנית ( הליכה של שעתיים ביום בדופק עד 95 ) ומרגיש טוב באופן כללי. לאחר כל ההקדמה הזאת אגש לשאלותיי: בעלי אמור לנסוע בעוד חודש לחו"ל לתקופה של 20 יום, למזג אוויר קר מאוד- בין 5 מעלות ל 10מינוס מעלות, האם כדאי להמנע מנסיעה כזאת במצבו? ( לינה במקומות מחוממים - במשך היום בחוץ ) אם אין מניעה לנסוע, מה מומלץ לעשות/ להמנע/ הוראות מיוחדות? תודה רבה

שלום דנה. קור עלול להחמיר תסמונת אנגינוטית. אם הוא סובל היום מכאבים במאמץ, הכאבים עשויים להופיע במאמץ קל יותר או אף במנוחה בחשיפה לקור. עליו להתיעץ עם הרופא המטפל ולהצטייד בכדורי ניטרוגליצרין או ספריי ניטרו-לינגואל למקרה הצורך. יש לשים לב כי תרופות אלה עשויות להוריד לחץ דם (בעיקר בנטילה הראשונה) ולגרום לכאבי ראש. אם הדרגה התפקודית שלו טובה ייתכן כי ירגיש טוב גם בתנאים המתוארים. הערה קטנה- מקובל ליטול Vascase פעם אחת ביום, והמנון המירבי המקובל הוא 5 מג'. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים