בדיקות מונעות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

31/05/2006 | 18:05 | מאת: אסיה

שלום. אני בת 40 בקירוב, בעלת משקל עודף של 15 ק"ג, לא עוסקת בפעילות גופנית בכלל, בבדיקת כולסטרול מלפני שנה התברר לי כי הינו 240. אבי נפטר בגיל 50 מדום לב, ואמו נפטרה אף היא בגיל צעיר מאד, מדום לב. החרדה שלי מהנושא גדולה במיוחד. למרות זאת איני נוקטת ב"אמצעי זהירות" מיוחדים , מלבד הפסקת עישון. רציתי לשאול אילו בדיקות חשוב במיוחד שאעשה , והאם הצינטור הוירטואלי יכול להתאים לי.

שלום אסיה, כדי לקבל החלטה לגבי בדיקות עזר נחוצות יש להעריך קודם לכן את גורמי הסיכון לטרשת ואת ההסתמנות הקלינית. על הרופא המטפל שתבחרי להעריך סיכון זה לפי סיפור המחלה, בדיקה גופנית, בדיקת לחץ הדם, מצב הסוכר בדם ופרופיל השומנים. בפנייתך נראה שאת יודעת איזה שינוי צריך לבצע באורחות החיים, לעסוק בפעילות גופנית סדירה, לרדת במשקל ולהמנע מעישון. על סמך הבדיקות הרופא יחליט האם יש צורך בטיפול תרופתי בשומנים, לחץ הדם ובאספירין. בהעדר תסמונת תעוקתית (כאבים בחזה במאמץ) לא נראה לי כי יש אינדיקציה לביצוע צינתור וירטואלי הכרוך במתן חומר ניגוד ובקרינה. בדיקות עזר אחרות ולא פולשניות יוכלו לתת תשובה אמינה למדי לגבי הסיכון הלבבי. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים