פוסיד

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

29/05/2006 | 22:57 | מאת: ערן

שלום אימי בת 83 מטופלת בכדורים לסכרת ולחץ דם,לפני כ 5 שנים עברה צינתור ללא צורך בסטנד מאז אין תלונות על כאבי חזה או קוצר נשימה,לפני חמש שנים לאחר הצינתור החליטו לתת לה פוסיד 40 מ"ג,בהתיעצות עם הרופאה החלטנו לתת לה יום כן ויום לא פוסיד, שאלתי: א:במה עלינו לשים לב ביום יום כדי לדעת שהשינוי של המינון השפיעה לרעה? ב:כל כמה זמן יש לעשות בדיקות דם למעקב אחרי פרמטרים שמשפעים לרעה בעקבות הורדת המינון של הפוסיד? בתודה והערכה ערן

30/05/2006 | 05:45 | מאת: ד"ר אריאל רוגין

שלום ותודה על פנייתך, יש להתייעץ עם מומחה לגבי הצורך בהמשך הטיפול. יש לשקול הדמייה הלב בעזרת אכוקרדיוגרפיה בשאלת תיפקוד. אם בדיקות דם מאוזנות (בעיקר רמת אשלגן K ) אין צורך במעקב תכוף ומספיר אחת לכמה חודשים. לרוב בכדי לדעת האם הטיפול עוזר אנו שוקלים את המטופל כאשר משקלו עולה יש להעלות מינון הפוסיד. זה נעשה בחולים באי ספיקת לב אך אין לי מספיק נתונים לגני אימך. בברכה, דר' רוגין

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים