תעלומה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

27/05/2006 | 19:02 | מאת: אייזיק

שלום ד"ר, הסיפור בקצרה: אבי בן 54 ואדם בריא לחלוטין(הוא נמצא בסיכון ללחץ דם גבוה ונוטל אלטרוקסין) לפני כשבועיים וחצי חש בדקירות בחזה שמלוות בזיעה קרה וסחרחורת(התופעה נמשכה לדבריו מספר שניות)האצנו בו שיגש לבדיקת א.ק.ג והוא אכן ביצע אותה והתשובה היתה תקינה.הרופא שלו שלח אותו בכל זאת למיון על מנת לבצע בדיקת אנזימים והבדיקה יצאה חורגת מעט מגבול הנורמה(הערך 0.7 ) הוא אושפז ועבר צינתור.הצינתור הראה שמצב הלב מצויין. ועכשיו לשאלה: מאז שאבי השתחרר מבית החולים הוא מרגיש נורא:יש לו כאבים נוראים בשני צידי המותן,מרגיש חולשה נוראית,סחרחורת ואף אמש התעלף. האם יש קשר כלשהוא לציתור שעבר? אני מציינת שוב שעד האישפוז אבי היה בריא ל-ח-ל-ו-ט-י-ן נודה על תשובתך המהירה.

שלום לאייזיק, אמנם חסרים מספר פרטים, בעיקר לגבי הפעולה שעבר במהלך הצינתור (האם עבר צינתור אבחנתי בלבד או גם טיפול בהרחבה על ידי בלון וסטנט), אך מדבריך עולה כי היו מדדים בבדיקות הדם המעידות כי נגרם נזק מזערי ללב, כנראה בשל ארוע כלילי חד. פרטים אלה אינם באים בקנה אחד עם ההגדרה בריא לחלוטין. אם בעקבות צינתור יש הרגשה רעה וחולשה אשר אינה משוייכת לשינוי בטיפול התרופתי, יש לגשת למיון ולהיבדק. ארוע של עלפון אמיתי ושל כאבים במותן, בעיקר בצד בו בוצע דיקור העורק דורש בדיקה בהקדם. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים