לד"ר ארתור קרנר - בהמשך לפענוח בדיקת ההולטר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

23/05/2006 | 17:49 | מאת: יובל

רב תודות על תשובתך. בדיקת ההולטר נערכה לאחר שערכתי בדיקת א.ק.ג שגרתית (לאחר 12 שנה שלא בצעתי בדיקה כזו, באותה עת - בגיל 38 - היתה בדיקת הא.ק.ג. תקינה) ונמצא כי קיימות מספר הפרעות קצב, נערכה בדיקה חוזרת והממצאים היו זהים. עקב כך נשלחתי לקרדיולוג ולבדיקת הולטר וכו'. למה הכוונה בתשובתך "תוך התחשבות בקליניקה?". לשאלה אחרת: עקב היותי אלרגי לצמחיה מסוגים שונים (מימים ימימה) ומגע עמם גורם לפריחה בעור ועקב מקרה שארע ונוצרה הפריחה דנן, קבלתי מרופא העור בנוסף לקרם גם כדורי Loratadine 10 mg . בדף המצורף לתרופה מצויינת אזהרה לגבי מי שסבל / סובל מליקוי בתפקוד הלב (בין השאר). זה המקום לציין כי רופא העור לא ידע על תחילת הטיפול שלי אצל הקרדיולוג ואני לא ידעתי על השלכות התרופה עד לקריאת הדף הנ"ל. האם אפשרי מבחינתי ליטול תרופה זו או שהיא מהווה גורם סיכון עבורי? מהי הערכתך בנדון? בתודה מראש,

שלום יובל, יש להתחשב בקליניקה מכיוון שהפרעות הקצב לא תמיד מתרחשות בזמן ביצוע ההולטר וזאת בשל טבען להופיע לסרוגין ולעיתים לתקופות קצרות ובתדירות נמוכה. בנוסף, פעמים רבות החלטה האם לטפל בהפרעות קצב שאינן מסכנות חיים תלוייה בהשפעת הפרעת הקצב על איכות חיי המטופל. אם תבנית האק'ג הבסיסית תקינה ומרווח QT תקין, אינני רואה מניעה ליטול לורסטין. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים