פרפור פרוזדורים - הבהרה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

20/05/2006 | 19:21 | מאת: יגאל

אני בן 54 .מזה שנה ומחצה עברתי 4 -5 התקפים. מטופל בריטמקס+קונקור. בראשית ינואר 2006 עברתי אבלציה עקב הופעת רפרוף.מזה חצי שנה אני ללא התקף.שאלותי: האם מותר לי לחזור לפעילות גופנית? מהן נזקי התרופות? ריתמקס 450 מ"ג ביום וקונקור 2.5 מ"ג. עד מתי עלי ליטול את התרופות? בדיקת אקו שעשיתי באפריל השנה היא תקינה. האם לבצע גם בדיקה ארגומטרית? והאם בדיקה ארגומטרית ללא הפסקת נטילת הקונקור 48 שעות לפני הבדיקה יכולה להיות אפקטיבית? הקרדיולוג שלי לא מאשר לי הפסקת נטילת התרופה לפני הבדיקה. למה? מודה לתשובתכם.

20/05/2006 | 19:30 | מאת: ד"ר אריאל רוגין

שלום רב ותודה על פנייתך לפורום. מפנייתך אני מבין כי מדובר ב- 4 -5 התקפים של הפרעת קצב, אשר בעקבותיהן עברת את האבלציה. לרוב אם אין הפרעות בקצב הלב - ניתן גם להפסיק הטיפול התרופתי. ניתן לחזור לפעילות גופנית. לעיתים נוטלים קונקור עקב בעיה בעורקי הלב או יתר לחץ דם, ואז לא מומלץ להפסיק הטיפול. אם הנטילה הינה עקב הפרעת קצב - אזי ניתן להפסיק התרופה. בדיקת אקו שעשית באפריל השנה היא תקינה, ומידי מספר שנים מומלץ לבצע בדיקה ארגומטרית. אם אין כל בעייה פרט להפרעת קצב - בהחלט ניתן להפסיק התרופות. בכל מקרה יש להתייעץ עם קרדיולוג או רופא אחר לפני החלטה כלשהי. בברכה, דר' אריאל רוגין

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים