ארגומטריה.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

19/05/2006 | 14:30 | מאת: אשר

שלום ד"ר אני בן 50,עפ פציעה קשה בברך ימין מזה 7 שנים. ללא כושר גופני. נוטל נורמיטן,מיקרופירין,סרוקסט ואיזטרול. בשנה האחרונה אני סובל מכאב חד בכתף שמאל שמקרין לצוואר וליד שמאל. הופניתי לקרדיולוג והוא ערך לי ארגומטריה. לא יכולתי להמשיך זמן רב את הבדיקה. בסופה אמר לי הקרדיולוג שהדופק שלי בבדיקה לא עלה כפי שצריך ולכך יש 3 סיבות אפשריות: א. כושר גופני מצוין- נפסל על הסף ב.על אף שהפסקתי נטילת הנורמיטן יומיים וחצי לפני הבדיקה,סבור הרופא שיתכן שזו הסיבה לאי עליית הדופק. ג. אם שתי האפשרויות הראשונות נשללות הרי שמדובר במחלת לב. כך אמר לי הרופא וקבע לי בדיקה נוספת ,אגומטריה, אלא שהפעם שבוע ללא נטילת נורמיטן. אני כמובן לחוץ מדבריו. אם אכן לא הנורמיטן עיכב את עליית הדופק? אזי באיזו מחלה מדובר? והאם ניתן לטפל בה? האם היא פולשנית? מה הסיכון? תודה מראש על תשובתך. אשר

שלום אשר, ייתכן כי הנורמיטן הינו הגורם לחוסר עלייה בדופק. אם לא נצפו הפרעות בהולכה והאק'ג הבסיסי תקין, לא סביר כי הסיבה נעוצה במערכת ההולכה של הלב. לא נראה לי כי מבחן ארגומטרי הינו בדיקת הבחירה עבורך. לדעתי אם יש הצדקה לבדיקה לגילוי איסכמיה, רצוי לבצע בדיקה עם מאמץ פרמקולוגי (מתן תרופה שתאיץ את הדופק) כגון מיפוי לב עם דיפירידמול או אקו עם דובוטמין. תודה על פנייתך לפורום.

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים