בעיה שמטרידה אותי מאד

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

13/05/2006 | 18:05 | מאת: משה

שלום רב שלום רב עברתי התקף לב די קשה לפני מספר חודשים שהשאיר צלקת בגודל ביינוני בקיר חד שמאל.אני צועד כשעה כל יום ובימים האחרונים אני מרגיש שאצבעות יד שמאל מתחילות להירדם (כמו שאנחנו מכירים מ"רגל נרדמת").זה קורה לי רק בסוף הצידה.(כנראה בשיא המאמץ). עלי לציין שאני צועד ללא קוצר נשימה בכלל וללא שום מאמץ. האם זוהי התחלה של אי ספיקה? כבר בשלב כזה אחרי מספר חודשים מועט.אני מוטרד מאד. בתודה מראש

שלום משה, התלונות שאתה מתאר אינן מתאימות כלל ל"אי ספיקת לב" המתבטאת תחילה בקושי בנשימה במאמץ ובירידה בדרגה התפקודית. יחד עם זאת עלייך לפנות לרופא המטפל אשר מכיר את עברך הרפואי ואת הטיפול שעברת בעקבות האוטם על מנת שיעריך את תלונותיך וישקול ביצוע בדיקות הדמיה נוספות. העובדה כי אתה יכול לצעוד שעה ברציפות ללא בעייה היא מדד פרוגנוסטי מצויין. תודה על פנייתך לפורום.

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים