בדיקת EPS

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

23/06/2015 | 10:56 | מאת: מירי

שלום, אבי בן 80 עקב הפרעות בקצב הלב ומקרים של עלפון ואיבוד הכרה ריגעי. קבעו לו לעשות את הבדיקה. האם זו בדיקה קשה? האם יש סיכון בבדיקה זו? תודה

מירי שלום, פורום זה אינו דן בטיפול בהפרעות קצב. באופן כללי ניתן לומר שאין פעולה פולשנית שאין בה סיכון. רמת הסיכון נקבעת לפי אופי הבדיקה הנחוצה, אך לא פחות בהתאם למצבו הכללי של הנבדק ולתחלואה הנלווית. בדיקה אלקטרופיזיולוגית איבחונית אינה קשה לנבדק והיא נערכת בחדר הצנתורים בשכיבה, עם דיקור של ווריד במפשעה. אם יש צורך בטיפול על ידי צריבה (אבלציה), דרגת המורכבות נקבעת על ידי סוג הפרעת הקצב ומיקום הצריבה. אם תאובחן הפרעת הולכה, ייתכן שיזדקק לקיצוב קבוע. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים