הצרות בעורקי צוואר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

22/12/2014 | 23:08 | מאת: רינת

אבא שלי בן 89. לפני שנה וחצי בדופלר עורקי צוואר היו חסימות של 75%. לאחרונה החל לקבל סחרחורות בעמידה ממושכת, ואף התעלף פעם. בדיקת דופלר עורק צוואר חוזרת העלתה שהחסימות עלו ל- 85%. לאיזה מומחה להגיע איתו עם התוצאות? כלי דם? קרדיולוג? נוירולוג? מה רמת הדחיפות והאם מדובר בניתוח שמבוצע בגילאים כאלה. תודה רבה.

רינת שלום, סחרחורת והתעלפות הם בדרך כלל אינם תסמינים של היצרות בעורק התרדמה. כדאי להתיעץ עם כירורג כלי דם או קרדיולוג/רדיולוג המתמחים בצנתור עורקי התרדמה כדי להעריך את התועלת הצפויה אל מול הסיכונים בהתערבות פולשנית בגיל זה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים