טרופונין גבוה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

15/08/2014 | 00:49 | מאת: קרין

שמי קרין, בת 24. אסטמה מילדות מטופלת נקודתית, בריאה בדר"כ. אושפזתי לפני כ4 חודשים לאחר לחצים עזים בחזה. בדיקת דם הצביעה על טרופונין גבוה 0.1 שעם מתן אספירין ירד לאחר יומיים ל0.09 ושוחררתי לביתי. לפני כ5 ימים חליתי בשפעת קלה שלוותה בחום. 24 שעות לאחר מכן קיבלתי שוב התקף של כאבים עזים בחזה ובהגעה למיון התברר שוב טרופונין גבוה ברמה של 0.1 שלא השתנה במהלך אישפוז של 3 ימים בטיפול נמרץ לב. שוחררתי לביתי ללא הבחנה חד משמעית ועם עייפות מתמשכת ולחצים הולכים וחוזרים בחזה. לטענת הרופאים לא נמצאו סימני דלקת כאלו או אחרים ומלבד טרופונין גבוה כלל הבדיקות כולל אקו לב תקינות לחלוטין. מה עושים במקרה כזה? על מה זה יכול להעיד?

קרין שלום, לעליה מזערית קבועה של טרופונין בדם יש אבחנה מבדלת. בהעדר גורמי סיכון לטרשת ובהעדר מחלת לב מבנית, יש לשלול תהליך דלקתי של קרום הלב או של שריר הלב. תיתכן מעורבות קלה של הלב בזיהום השפעת. אם תפקוד הלב תקין, תרשים האק'ג תקין, ונשלל נוזל סביב הלב, הפרוגנוזה היא מצויינת, והמחלה תחלוף מעצמה. מכיוון שבדיקת טרופונין מתבצעת רק בחדרי מיון, יהיה קשה אדמיניסטרטיבית לתעד את רמת הטרופונין בזמן בריאות. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים