קרדיולוגיה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

02/01/2006 | 12:57 | מאת: רפי

שלום! אני בחור בן 30 צעיר ללא מחלות עבר וללא מחלות תורשה של לב עשיתי בדיקות אקו והתוצאה הייתה בסדר חוץ מאי ספיקה אאורטלית קלה השאלה 1.האם אסור לי לעבוד עבודות פזיות? 2.האם דבר זה יכול חלילה בעתיד להגרם להתקפות? 3.אמרו לי לעשות מעקב של אקו ולקחת אנטיביטיקה לפני טיפולי שיניים אך שהאלה האם זה חמור העניין הזה ויכול להיות גרוע בעתיד זה נורא מפחיד אותי ואני לחוץ מזה? אשמח לקבל תשובה ואם יש צורך שאפנה למומחה בכללית מושלם אודה לך אם תענה לי? בכבוד רב

03/01/2006 | 14:28 | מאת: ד"ר לואיס גרוברג

לרפי שלום רב, אי ספיקה אאורטלית קלה (אם נבדקה במקום אמין) אינה מביאה לסכנה. יש להימנע מפעילות פיזית לא אירובית - (הרמת משקולות) ולהיות במעקב אצל רופא קרדיולוג וביצוע בדיקת אקו לב פעם בשנה. בנוסף, יש לקחת אנטיביוטיקה לפני פעולות כירורגיות (עקירות, ניתוחים וכו'). תודה על פנייתך לפורום. ד"ר גרוברג

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים