בדיקת חלבון לזיהוי מחלות לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

09/01/2006 | 19:37 | מאת: הדסה

האם אפשר לקבל פרטים על בדיקת חלבון לזיהוי מחלות לב? האם זוהי בדיקת דם? מה אפשר לגלות? מדובר ביסטוריה משפחתית של מחלות לב. אני בת 47 בריאה לחלוטין. תודה!

11/01/2006 | 10:00 | מאת: ד"ר לואיס גרוברג

להדסה שלום רב, ממכתבך אני מבין שמדובר ב - C.R.P, מספר מחקרים הראו יחס ישיר בין רמות גבוהות של החלבון עם מחלת לב וכלי דם. מדובר בבדיקת דם פשוטה ולפי הרמה של ה - CRP אפשר לנבא את הסיכון למחלת לב. יש לזכור שמחלות אחרות (זיהומים, מחלות פרקים, דלקות בשינים וכו') יכולות לגרום לרמות גבוהות של החלבון בדם גם כן. תודה על פנייתך לפורום. ד"ר גרוברג

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים