קוצר נשימה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

09/04/2006 | 09:47 | מאת: הדסה

יש לי קשיי נשימה בעלייה (מסלולי טיולים ומדרגות) אתמול במסלול טיול בעלייה קיבלתי קוצר נשימה רציני שעבר רק לאחר מנוחה. זה פעם ראשונה שזה קןרה לי. אני בת 48 עם עבר משפחתי של מחלות לב (הורים ואח) בדיקת הומוססטיין מלפני חודש נמצאה תקינה. האם אני צריכה לעבור בדיקות במאמץ או בדיקות אחרות? תודה!

הדסה שלום, לפי הסיפור שאת מתארת עלייך לפנות בהקדם לרופא המשפחה ולספר לו על התסמינים שמהם את סובלת. על סמך הסיפור, גורמי הסיכון וממצאי הבדיקה הגופנית, אני משער שתופני לבדיקות עזר נוספות כגון ביצוע אק'ג, צילום חזה ואקו לב להערכת הסיבה לקוצר נשימה במאמצים. בהתאם לבדיקות ולהתרשמות הרופא יוחלט האם יש מקום לבדיקה לגילוי איסכמיה (חוסר אספקת דם ללב) בדיקת ההומוציסטאין אינה רלוונית לענין. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים