הסבר המושג רלקסציה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

16/01/2012 | 09:05 | מאת: רוני

ד"ר נכבד בבדיקת אקן לב שלי נמצא הממצא הבא: תפקוד דיאסטולי של חדר שמאל:יחסי גלי Aקטן מE בעקומת זרימה טרנסמטראלית כביטוי להפרעה ברקסציה של חדר שמאל. מהי המשמעות? תודה

רוני שלום, הלב פועם במחזוריות של כווץ והרפייה. הרלקסציה היא שלב ההרפיה, תהליך הדורש אנרגיה. כאשר ההרפיה מופרעת (קיימות דרגות שונות של הפרעה) הלב לא יכול לקלוט נפח גדול של דם מבלי שהלחץ יעלה. הדבר עלול להתבטא בקוצר נשימה במאמצים ובמקרים קיצוניים אף באי ספיקת לב למרות כווץ תקין של הלב. עם הגיל, מחלות כגון יתר לחץ דם וסוכרת, ההרפייה הופכת יעילה פחות. תודה על פנייתך לפורום

14/06/2012 | 15:46 | מאת: ישראל

שלום רב באקו שעשיתי קבלתי בדיוק אותה הערה לא הצלחתי להבין מתגובת הרופא האם נדרש לעשות משהו ארגומטריה ומיפוי לב היו תקינים לחלוטין, נשלחתי לעשות גם אקו עקב לחץ דם גבוה ולבדוק אם יש עיבוי משמעותי, יש עיבוי קל בלבד

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים