צינתור לאחר ניתוח מעקפים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

08/01/2006 | 19:49 | מאת: עובד

ברצוני לברר בדחיפות אני מוזמן לצינתור ביום ג' הקרוב האם מסוכן לעשות צינותר לאחר ניתוח של 5 מעקפים שבוצע לפני 3 שנים. עלי לציין בשל צניחות הומלץ לבצע צינתור

09/01/2006 | 14:26 | מאת: ד"ר לואיס גרוברג

לעובד שלום רב, צנתור אצל חולים שעברו ניתוח מעקפים הוא שגרתי. הצנתור מתבצע באותה דרך כמו אצל חולה שלא עבר ניתוח אך הוא ארוך יותר וזקוק ליותר חומר ניגוד וקרינה, מכיוון שצריך להדגים בנוסף לעורקים הטבעיים גם את כל חמשת המעקפים שהושתלו לך. תודה על פנייתך לפורום. ד"ר גרוברג

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים