שאלה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

03/03/2006 | 12:14 | מאת: מ

יש לי מזה חצי שנה אירועים חוזרים שמזכירים הפרעות קצב. האירוע האחרון שלי היה במנוחה לחלוטין הדופק שלי זינק ל180 ובחיבור למוניטור הרופא ראה svt אך לא הצליח להוציא תדפיס. מאז אני בבירור רפואי. הקרדיולוגים טוענים שאין לי שום הפרעת קצב אבל לא יכולים להסביר את הדופק הגבוה שיש לי במהלך כל אורך היום ללא שום מאמץ. כשאני הולכת מהר הדופק מגיע ל190. האירועים מתאפיינים בדקירות באיזור הלב, סחרחורות, כאבי ראש, נמלול בכל הגוף ואי יכול לשבת, אפילו. התחושה היא שמישהו עולה עלי עם טנק. בבדיקת מאמץ למעט הדופק הגבוה לא נמצא שום סימן להפרעת קצב. הומלץ לי על בדיקה אלקטרופזיולוגית. מה יכול להיות שיש לי? האם זה svt או משהו אחר ואם כן איך אפשר לדעת ולטפל? אודה לכל מי שיכול לעזור לי...מירב

07/03/2006 | 12:32 | מאת: ד"ר מונדר בולוס

למירב שלום רב, ממה שאני מבין,עדיין לא תועדה הפרעת קצב אבל זה איננו שולל שישנה כזאת.לא נראה לי שיש קשר בין זה לבין מגוון התלונות שאת מתארת.ישנה חשיבות לתעד הפרעת קצב,לעתים ע"י שמוש במכשירי רשום לטווח של שבועות ואף חודשים.במקרים מסויימים מבצעים צינתור אלקטרופזיולוגי שזו בדיקה חודרנית שבודקת את מערכת החשמל בלב ואת נוכחותן של הפרעות קצב מסוגים שונים.

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים