חור בין מחיצות הלב ומיגרנה?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

08/01/2006 | 00:15 | מאת: שלמה ב.

סובל ממגרנות בתדירות גבוהה מגיל 11 12 היום אני בן 63 תרופות של דקסמול פלוס ואספרין עוזרות וגם קפה אבל נראה לי שזה מעגל סגול כי בירידת הקפאין אני מקבל שוב . בסך הכול זה גורם לי לליקוי בתפקוד ויכולת לקויה לעמידה בלחצים. האם זה יכול להיות חור בין מחיצות הלב? אך בודקים ? מה זה אקו פולשני? האם זאת בדיקה קשה ? כואבת? אך מתחילים בברור נוירולוג קרדיאולוג? האם אפשר לגלות בהקשבה ללב או בבדיקת אקג רגילה?

09/01/2006 | 12:12 | מאת: ד"ר לואיס גרוברג

לשלמה שלום רב, טיפול תרופתי במיגרנה כיום הרבה יותר יעיל ממה שהיה לפני מספר שנים. לאחרונה, נמצא קשר מסוים בחור בין העליות בתוך הלב (P.F.O. - Patent Foramen Ovale) שהוא מום מולד, לבין התקפים של מיגרנה וכאבי ראש. האבחון הוא קל ודורש בדיקת אקו רגילה ובמידה שהחשד גבוה אפשר לבצע אקו לב דרך הושט תחת הרדמה קלה (טשטוש בלבד). תודה על פנייתך לפורום. ד"ר גרוברג

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים