רח .פיקסו 17 גבעת טל.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

08/08/2009 | 16:58 | מאת: אדי פורת

שלום וברכה. אני בן 52 ,ל.ד גבוה מטופל באנלדקס ודיזוטאזיד. במסגרת בדיקה תקופתית ביצעתי מבחן מאמץ -להלן התשובה : במאמץ נצפו פעימות על חדריות רבות ,ללא הפרעות קצב חדריות וללא שינויי ST-T . שאלתי: 1.האם יש צורך בטיפול או מעקב?. 2.האם האבחנה הנ"ל מוגדרת כמחלת לב ? תודה-אדי

שלום לך, פעימות מוקדמות ממקור על חדרי במאמץ, עם אק'ג תקין במנוחה לרוב אינן דורשות טיפול אם אינן גורמות לתסמינים ולהפרעות קצב מתמידות. מחלת לב הינה מונח רחב, אך לרוב בציבור מקובל לכנות מחלת לב אם יש היצרויות בעורקים הכליליים המזינים את הלב. במקרה שלך אין עדות אוביקטיבית לכך. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים