צינתור לפני ניתוח הסרת הערמונית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

07/01/2006 | 22:44 | מאת: שמעון

לכבוד : ד"ר לאואיס גרוברג שלום רב שמי שמעון בן 54 אני מעומד לצנתור עם בלון . ולצערי נתגלתה אצלי מחלת סרטן הערמונית אני סובל מבעיות לב . היתי מעומד לניתוח מעקפים ובגלל אירוע מוחי נדחה הניתוח . בעיעוץ עם פרופסור קידר מרמב"ם הוא לא ממליץ על ניתוח .והמליץ על צנתור לעזור לי בבעית תעוקת חזה . ושאלתי האם אפשר לעבור ניתוח להסרת הערמונית דרך פי הטבעת בלי פתיחת בטן . לפני הצנתור . או להפך . אשמח לתשובתך ותודה מראש שמעון

09/01/2006 | 13:09 | מאת: ד"ר לואיס גרוברג

לשמעון שלום רב, הבעיה בכל ניתוח אצל חולי לב היא ההרדמה. לכן, יש צורך בייעוץ מסודר אצל קרדיולוג לפני כל ניתוח שדורש הרדמה. לפי מכתבך, קיימת בעיה, אך לפי הממצאים בצנתור האחרון, יש לשקול אם אפשר להרדים אותך וכן איזה סוג של הרדמה. תודה על פנייתך לפורום. ד"ר גרוברג

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים