איוושה בלב.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

03/07/2009 | 18:59 | מאת: תהילה

ד"ר ארתור קרנר שלום רב..! שלחתי לך הודעה בקשר לאיוושה בלב ואמרת כי השאלה מאוד מעורפלת אז אנסה להבהיר את העניין..: למשהו ממשפחתי יש גילו איוושה בלב כבר מרגע היוולדו מסיבות פזיולוגיות ולא מום בלב. לאחרונה הוא מרגיש לחצים ודקירות באיזור החזה לאחר בדיקת רופא נאמר לו כי זה בגלל האיוושה בלב והציעו לו לעשות ניתוח כלשהוא.. שאלתי היא מה הסיבה ללחצים..?{מה קורה בגופו שבגלל זה יש לחצים} והאם יש טיפול כנגד זה..? תודה רבה..

שלום תהילה, אוושה (רעש) הינה ממצא האזנתי בסתטוסקופ, המעיד על זרימת דם מהירה ולעיתים מערבולתית. במצבים בהם יש זרימת דם מהירה דרך המסתמים או בעורקים הראשיים היוצאים מהלב, נשמעת אוושה גם אם לא קיים מום לב. מומי לב יכולים לגרום לאוושות שלעיתים ניתן לאפיין אותן בהאזנה. אם לא הודגם מום לב והאוושה הינה פיזיולוגית, אינני מבין מדוע הוצע ניתוח. מצבים המלווים באוושה פיזיולוגית אינם אמורים לגרום לכאבים/לחצים בחזה. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים