מפרצת מדומה והמטומה לאחר צינתור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

02/07/2009 | 13:32 | מאת: ניסים

שלום רב לפני כשבוע שוחררתי מבה"ח לאחר צינתור במהלך הצינתור נגרמה מפרצת מדומה בקוטר 3 ס"מ עם טרקט צר עברתי הזרקת טרומבין בUS נראה יצירה של קריש . כעט כשבוע וחצי לאחר הפרוצדורה עדיין נפיחות ועדיין המטומה גדולה אני מוגבל בהליכה כאבים רבים העם מצב זה אמור להיות כך? האם יש צורך בטיפול כל שהוא להקלה? מבקש את עזרתכם בברכה ניסים

נסים שלום, ספיגת ההמטומה דורשת זמן, לעיתים אפילו שבועות. לעיתים שינויי הצבע יורדים אל הברך ואף מתחתיה. אם יש גדילה של האזור הנפוח, החמרה בכאבים, אודם או חום מקומי, יש לגשת להיבדק על מנת לשלול אפשרות של גדילת האנאוריזמה הכוזבת, או זיהום של ההמטומה. לעיתים המהלך עלול להסתבך גם בפקקת של הוורידים העמוקים, אז תהיה בצקת ונפיחות בשוקיים ולעיתים עד הירך עם רגישות בסובכים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים