ארגומטריה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

06/01/2006 | 15:13 | מאת: יחזקאל

לד"ר שלום, בבדיקת ארגומטריה שבצעתי התגלו המימצאים הבאים: צניחות ST של 1.5 - 2.0 במאמץ שחלפו . חשד לאי סכמיה קלה אנטרולטצלום + אנטרולטצלום ללא כאבי חזה במאמץ ועם התאוששות מהירה. שנה שעברה עם מימצאים דומים נשלחתי לבדיקות אקו לב + מיפוי לב שהיו תקינים. האם אני צריך לעבור צינתור או ישנם דרכים אחרות לטפל בבעיה?

09/01/2006 | 12:58 | מאת: ד"ר לואיס גרוברג

ליחזקאל שלום רב, לפי הממצאים במבחן מאמץ (חיובי לאיסכמיה) אני ממליץ על מעקב אצל קרדיולוג ולחזור על בדיקת אקו וגם מיפוי טליום במאמץ. לפי התוצאות אפשר לשקול צנתור כלילי. הדיוק של מיפוי טליום במאמץ יותר גבוה ממבחן מאמץ בלבד. הצנתור היא בדיקה אבחנתית לעורקים הכלילים של הלב ובמידה ויש הצרויות בעורקים ניתן לפתוח אותם (בלון + תומך). תודה על פנייתך לפורום. ד"ר גרוברג

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים