הפרעה ברלקסציה (תוצאות בדיקת אקו לב)

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

08/03/2009 | 07:31 | מאת: דבי י.

אני בת 61 קיבלתי תוצאות בדיקת אקו לב שהכל תקין המעברים וכו' אבל יש לי בעיהבתיפקוד הדיאסטולי בעקומת הזרימה המיטרלית גל נמוך - ממצאים המתאימים להפרעה ב - רלקסציה. הייתי רוצה לדעת מה זה אומר רלקסציה (אני סובלת מלחץ דם גבוה ועדיין לא מטופלת בכדורים כי רק עכשיו התגלה לי לחץ הדם הגבוה ושאלתי האם רלקסציה זה כתוצאה מלחץ הדם הגבוה שלי. בתודה דבי.

דבי שלום, הפרעה ברלקסציה הינה הגבלה ביכולת הלב להתרחב בעת ההרפיה מבלי שהלחץ בו יעלה באופן משמעותי. הדבר יכול לגרום לקוצר נשימה במאמצים ובמקרים קיצוניים לאי ספיקת הלב. הסיבה השכיחה ביותר להפרעה דיאסטולית היא יתר לחץ דם ארוך שנים שלא טופל. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים