צינתור לב דרך היד או המפשעה ?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

17/02/2009 | 18:25 | מאת: דב

רציתי לשאול בבקשה מה ההבדל בין צינתור לב דרך היד או המפשעה ואיזו מהם מומלצים

שלום דב, צינתור דרך היד הופך לפופולרי יותר בשנים האחרונות בקרב מטופלים ובקרב המצנתרים. הגישה דרך היד מאפשרת למטופל ניידות מיידית בתום הצינתור, וכן מקטינה את הסיכון לדמם ממקום דיקור העורק. לעיתים נדירות (כ3% מהמקרים) העורק באמה נוטה להתכווץ ולא מאפשר את השלמת הצינתור דרך היד. ישנם מקרים ספציפיים בהם עדיף לבצע צינתור דרך המפשעה למשל כאשר הדופק באמה מוחלש או בחלק מהמקרים לאחר ניתוח מעקפים. דרך הגישה נקבעת לרוב על ידי המצנתר לפי מיומנותו. לא נכון לדחוק מצנתר לבצע צנתור דרך היד אם אינו מנוסה ומיומן בגישה זו. צריך לזכור כי גם צינתור דרך עורק המפשעה הוא פעולה בטוחה שהוכיחה את עצמה במשך שנים רבות. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים