כלי דם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

16/02/2009 | 08:50 | מאת: רחל מזרחי

אני בת 59 סובלת משה 10 שנים מיתר לחץ דם. מקבלת נורמיטן ודיאודיאזיד. בדרך כלל מאוזנת. בשנתיים האחרונות הבחנתי בתופעות מוזרות של כתמים גדולים בידיים וברגליים כמו התרחבות כלי דם בצבע אדום כהה שנעלמים כעבור מספר ימים. מה שמוזר הוא שברגליים מופיע מעין פס מדוייק כאילו גרבתי גרב. האם יש לייחס חשיבות לדם סמיך או להיפך, האם מדובר במחלת כלי דם?

שלום רחל, התאור שלך מתאים יותר לתפרחת עורית חולפת והדבר לרוב אינו כתוצאה ממחלת כלי דם או הפרעה בקרישיות הדם. לא ניתן כמובן להתרשם מבלי לראות את הממצאים בעין. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים