האם לעשות צינתור ?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

14/02/2009 | 08:06 | מאת: דב

רופא קרדיולוג המליץ על צינתור. להלן תוצאות אקו לב העברתי היום. מסתם מיטרלי- מבנה - פתיעהנ כיפתית עם היצרות בינונית עד קשה. זרימה מיטרלית - מפל לחצים מקסמלי 15 מפל לחצים ממוצע 6 . סיכום - חדר שמואלי אינו מורחב. דפנותיו תקין. ההתכווצות הגלובלית תקינה. מקטע פליטה מוערך 60 % .ללא הפרעה אוזורית בולטת בהתכווצות. עליה שמואלית מורחבת במידה קלה. חללי חללי הלב הימניים בגודל תקין. שורש האאןרטה תקין. המסתם מיטרלי פתיחתו מוגבלת הודגמה היצרות בינונית עד קשה ואי ספיקה קלה +אי ספיקה מיטרלית קלה+ אי ספיקה טריקוספידלית קלה. אין עדות ליתר לחץ דם ריאתי .הלחץ הסיסאולי בעורק הראה 30 ממ"כ. גל A גבוה מגל E עקב מילוי חדר שמואל לא נמצא תפךיט פריקדיאלי. סבלתי מדלקת פרקים בילדות. סובל מקוצר נשימה במאמץ מה דעתך על בדיקת האקו והאם צינתור נדרש ? דב פלאפון 057-7744901

דב שלום, היצרות מיטרלית ראומטית קשה עד בינונית עם שטח מסתם מתחת 1.5 סמ' רבוע, אשר גורמת לתסמינים של קוצר נשימה במאמץ הינה לרוב אינדיקציה להתערבות. אם המראה של המסתם והמנגנון התת מסתמי מאפשרים, טיפול הבחירה הוא לרוב הרחבה בלונית של המסתם. לעיתים דרוש ניתוח להחלפת המסתם. מגיל מסויים ובנוכחות גורמי סיכון לטרשת, יש גם לבצע צינתור להדגמת העורקים הכליליים. בבדיקת האקו המצוטטת ישנם פרטים חסרים כגון שטח המסתם והלחץ הריאתי במאמץ, כמו כן חשוב לדעת האם הקצב הוא סינוס או פרפור פרוזדורים. לשם השלמת המידע, לפני החלטה יש צורך לבצע אקו לב קפדני. כזה אפשר לבצע במפראת המסתמים ברמב"ם, ניתן לפנות ל 04-8542342 ולקבל הזמנה למרפאת מסתמים (ולא בדיקת אקו רגילה) עם התחייבות מתאימה מקופת החולים. רק לאחר בדיקה זו ניתן יהיה לקבוע האם ניתן להרחיב את המסתם בעזרת בלון ומהם סיכויי ההצלחה מול הסיכון. אתה מוזמן לפנות אלי למייל [email protected] ואעזור לך בסידורים המנהלתיים. תודה על פנייתך לפורום

14/02/2009 | 09:12 | מאת: דב

שטח המסתם המיטרלי נמדד 1.00 סמ"ר שאר התוצאות\ אאןארטה עולה 32 שורש האאורטה 32 פרוזדור שמואלי 42 שטח פרוזדור שמואלי 26 קוטר חדר שמואלי בזמן סיסטולה 30 קוטר חדר ששמואלי בזמו דיאסטולה 48 עובי מחיצה הבן חדרית 9 עובי רופן אחורית 9 אנא דוקטור מה דעתך ?

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים