מיפוי בדיקת מסתמים והיצרויות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

05/02/2009 | 17:43 | מאת: דוד

שלום רב! לאחרונה ביקשתי לערוך בדיקת לב מרופא המשפחה בקופ"ח שישלח אותי לבדיקת c't אינני מבין איזה בדיקות כן מאשרים דרך הכללית ואיזה לא . נאמר לי אין אפשרות אשלח אותך לקרדיולוג בעבר היו לי מיחושים בחזה ובגלל שלא לוקחים שום סיכון ערכו לי א.ק.ג והסתבר שהכל בסדר , עליי לציין אני בן 51 לא מעשן לא כיום ולא בעבר, כושר גופני לא טוב ובאופ ן כללי בריא לא לוקח שום תרופות, נאמר לי בקופ"ח שרופא קרדיולוג יבצע בדיקות שיוכלו לומר לך האם יש לך מסתמים , היצרויות או כל בעיה אחרת , ברצוני לשאול ראשית האם זה נכון. ומה ההבדל בין בדיקת הקרדיולוג לשיטותיו הוא , לבין התרשים המרשים שנותנת בדיקת ה c 't. אין לי אפשרות כלכלית לבצע בדיקה יקרה זו. מודה מראש על תשובתך המוסמכת. דוד

שלום דוד, CT של עורקי הלב נותן מידע אנטומי ויכול לשלול היצרויות משמעותיות בעורקים הכליליים המספקים דם ללב. הבדיקה כרוכה במתן קרינה וחומר ניגוד על בסיס יוד. זוהי בדיקת עזר המתלווה תמיד לבדיקה קלינית ולהערכת הסיכון ללקות בארוע לב. ככל בדיקות העזר, אין צורך בביצוע בדיקות מיותרות שלא נדרשות מהמצב הקליני, לפיכך חשובה הערכה של קרדיולוג אשר יפנה אותך לבדיקה המתאימה ביותר עבורך, שתיתן את האינפורמציה הרצויה בסיכון המינימלי. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים