תוצאות מיפוי לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

29/01/2009 | 23:45 | מאת: רונן

שלום שמי רונן בן 27 בשנת 2007 עברתי MI חסימה של 90 אחוז עברתי צינטור והכנסת סטנד בבית חולים אסף הרופא. לפני שבועיים אושפזתי עקב לחצים בחזה בזמן מאמץ במהלך האישפוז ביצעתי בדיקת מאמץ אך לא עברתי אותה כתוצאה מלקיחת כדור קונקור ביום הבדיקה. נשלחתי לבדיקת אקו לב + מיפוי לב במאמץ. באוקו לב לפי הבנתי האקו תקין . ביצעתי מיפוי לב אך איני מבין מה התוצאות אומרות תוצאות מיפוי לב: מנוחה דופק :101 לחץ דם :140/80 מאמץ 10 דקות שלב 4 שיא המאמץ : דופק 173 לחץ דם : 145/80 ממצאי א.ק.ג : NRS ללא צניחות ST ממצאי המיפוי עורק: LAD ספטום פגם מילוי קטן מצב : הפיך אפקס תקין קדמי תקין קדמי צדדי תקין RCA: סרעפתי תקין סרעפתי אפיקלי פגם מילוי קטן מצב: הפיך פוסטרובזלי תקין LCX פוסטרולטרלי תקין חדר שמאלי : בגודל תקין ריאות : קליטה תקינה הממצאים מצביעים על איסכמיה קלה בספטום ואפיקלי במאמץ ודופק מרבי לגילו הפרפוזיה ליתר הדפנות תקינה אשמח אם תוכל לפענח ולהסביר לי אם זה בעיה רצינית? או צריך צינטור? או שזאת לא בעיה רצינית בברכה ותודה רונן תודה

רונן שלום, על פי תוצאות המיפוי ישנו חשד כי אספקת הדם במאמץ לטריטוריה המסופקת על ידי העורק שעבר התערבות אינה תקינה.הבדיקה מרמזת כי אין מדובר בצלקת לאחר האוטם, אז פגם המילוי היה קבוע ולא הפיך. במקרה של פגם פרפוזיה הפיך, אספקת הדם מוגבלת במאמץ אך משתפרת במנוחה. הדבר מחשיד להיצרות נשנית בסטנט, או קיומה של היצרות נוספת או חדשה. החלטה האם יש צורך בצינתור נוסף תלויה בגורמים נוספים ועל הרופא המטפל להחליט על כך. יש לציין כי לבדיקת מיפוי הלב יש מגבלות, ורמת האבחון שלה אינה מושלמת. תודה על פנייתך לפורום.

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים