בעיות במסתמים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

22/01/2009 | 14:11 | מאת: גלית

שלום , שמי גלית , אני אמא ל 4 ילדים , בת 36 . לפני 5 שנים בעקבות דלקת גרון שלא טופלה אובחנו לי בעיות במסתמים , מבדיקת אקו לב אחרונה נמצא - במסתם האורטלי - אי ספיקה קלה עד בינונית במסתם המיטרלי - אי ספיקה קלה במסתם הטריקוספידלי - מינימלית ומבדיקת הולטר אחרונה שביצעתי בעקבות דפיקות לב מהירות ולחץ בחזה - הובחנו - הפרעות קצב חדריות - VPCS - 215 ו - ATCS - 2 , עד כמה הממצאים מדאיגים , ומה דעתך הטיפול הכי טוב ?

גלית שלום, אם אובחנת כסובלת ממחלת לב ראומטית, עלייך להמשיך מעקב במרפאת מסתמים עם בדיקות אקו לב תקופתיות כדי לעקוב אחר מצב המסתמים, תפקוד הלב וגודל המדורים (עליות וחדרים). לפי התאור העכשוי נראה כי הפגיעה המסתמית בשלב זה אינה קשה, ואם אינה מלווה בתסמינים, לרוב לא דורשת טיפול ספציפי. הטיפול ייגזר מקצב התקדמות המחלה ובעיקר מחומרת התסמינים (דרגה תפקודית, בעיקר היכולת לבצע מאמצים). הפרעות הקצב שאת מציינת אינן מצריכות טיפול ספציפי ( אינני יודע מהן ATCS) אך יש לזכור כי ההולטר מוגבל באיתור הפרעות קצב כגון פרפור פרוזדורים חולף מכיוון שהניטור מתבצע במשך 24 שעות בלבד. ברמב"ם ישנה מרפאת מסתמים במסגרת היחידה לקרדיולוגיה לא פולשנית. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים