סיבוך בבדיקת אקו לב TEE דרך הוושט

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

17/01/2009 | 13:33 | מאת: רינת

בעלי (גיל 50)עשה בדיקת אקו לב TEE בעקבות חשש לקרישי דם שאולי גרמו לאירוע מוחי קל לפני 3 חודשים את הבדיקה עשה בהרדמה מלאה (רופא+ רופא מרדים) במהלך הבדיקה הייתה היצרות של קנה הנשימה דבר שגרם לחוסר חמצן מיד נתנו לו חמצן , טפלו ויצבו את נשימתו ... נראו די מודאגים מהתקרית ולדברי הרופאה : "לא ברור מדוע זה קרה..."? לא הצליחו לעשות את הבדיקה והשאירו אותו בהשגחה כדי לבדוק/לעקוב שאין סיבוכים. א. האם זה שכיח במקרים של בדיקה זו? ב. בעלי היה בסכנת חים בבדיקה זו, האם מחוייב לעבור שוב בדיקה זו? ג. האם יש קשר בין מבנה הגרון והבעייה בהכנסת הצינור? אשמח לקבל הערתך והארתך כדי שנוכל לחשוב על המשך הדרך.

שלום רינת, לרוב בדיקת TEE לא נערכת בהרדמה כללית אלא בטשטוש בלבד, ולרוב אין צורך במרדים. בדיקה זו נחשבת בטוחה ושיעור הסיבוכים שלה זניח בידיים מיומנות. יש לשלול הפרעות בבליעה ובעיות וושט לפני ביצוע הפעולה. לעיתים בשל אספירציה (שאיפה של הפרשות) או החדרת הצינור לקנה במקום לוושט, ייתכן כווץ של דרכי הנשימה והפרעה נשימתית. כמו לגבי כל בדיקה- יש לבצע רק אם חיונית ואם תשפיע על דרך הטיפול. אם הבדיקה תכתיב צורך בפעולה פולשנית או בטיפול נוגד קרישה, יש לשקול לבצעה. ניתן לפנות למרפאת האקו ברמב"ם בטלפון 8542342 לקבלת פרטים נוספים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים