לחץ דם לעומת דופק

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

05/01/2006 | 15:37 | מאת: בני

שאלתי היתה האם כשיש בעיה בקוצב הטבעי והדופק יורד מאד (לסביבות 30-35), יש עליה משמעותית בלחץ הדם (לסביבות 175/110) ואם קיימת תופעת פיצוי שכזו, האם היא אמורה לעבור, כלומר לחץ הדם יחזור לנורמה, יחד עם השתלת הקוצב. בתודה

08/01/2006 | 09:56 | מאת: ד"ר לואיס גרוברג

לבני שלום רב, לא, כאשר הדופק יורד עד כדי כך יכול להיווצר מצב בו יש ירידה של לחץ דם וסכנה לחיים. אין עליה של לחץ הדם עקב דופק נמוך. השתלת קוצב לב איננה משפיעה על לחץ הדם. תודה על פנייתך לפורום. ד"ר גרוברג

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים