מסתם טריקוספידלי מלאכותי והריון

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

02/02/2006 | 23:58 | מאת: שחר

שלום לכם, אני מעוניינת להרון בהפריה חוץ גופית. ברקע מחלת לופוס (תקופה שקטה), עקב מחלה זו הוחלף המסתם הטריקוספידלי למלאכותי לפני שנים, מטופלת בקומדין. שאלתי איזה תרופה חלופית ידוער בעת ההריון לקומדין, שמתאים לסוג מסתם זה. האם יש ביכולתכם לשלוח אותי למקורות או מאמרים בנושא. אודה מאוד על תשובתכם המהירה.

08/02/2006 | 15:30 | מאת: ד"ר לואיס גרוברג

לשחר שלום רב, הטיפול בנשים לקראת או בהריון לאחר השתלת מסתם מלאכותי הוא לא קל, עקב הנטייה לקרישיות יתר וטיפול בתרופות נגד קרישה. טיפול בקומדין איננו מומלץ עקב הסיכון למומים מולדים. היום לפי ההנחיות של American College of Chest Physicians שפורסמו ב - 2004 ישנם שלוש אופציות: 1) טיפול Low –Molecular Weight Heparin (LMWH) במהלך כל ההיריון. 2) טיפול בהפרין רגיל במהלך כל ההיריון. 3) טיפול ב – LMWH או הפרין רגיל רק בין השבוע 6 עד 12 ולקראת הלידה וטיפול בקומדין בזמן בין הטיפולים. אך יש המלצה לא להשתמש בקומדין בשליש הראשון של ההיריון (פורסם בעיתון CHEST 2004; 627). אני ממליץ לך על מעקב צמוד אצל רופא נשים מומחה, להריון בסיכון גבוה (high-risk) תודה על פנייתך לפורום. ד"ר גרוברג

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים