בדיקות

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

24/12/2006 | 23:20 | מאת: אלמוני

אני בן 31 עד לפני שנתיים הכל היה תקין התחלתי להרגיש תחושה מוזרה בלב נשלחתי לבדיקות לפני שנה ושוב לפני כחודש. תוצאות מלפני כשנה:בדיקת מאמץ-עליית דופק במאמץ מהירה מאוד קצב סינוס סבירות נמוכה לאיסכמיה במאמץ. בדיקת הולטר-קצב סינוס ממוצע 79 לדקה 3 גלי סינוס ברדיקרדיה קצרים בלילה ובבוקר פרט לכך אין מה לציין. בדיקת אקו-LVEF=60 פרולפס של עלה מיטרלי קדמי.(פרוזדור שמאלי 30),(רוחב חדר שמאלי בסיסטולה-30),(רוחב חדר שמאלי בדיאסטולה 48),(עובי המחיצה הבין חדריות 10),(פתיחת המסתם האאורטלי 21 ) בדופלר:אי ספיקה מיטרלית וריויאלית. אי ספיקה טריקוספידלית קלה ביותר. תוצאות מלפני כחודש: בדיקת מאמץ-לא נצפו שינויי ST-T משמעותיים או אריתמיה. אין עדות לאיסכמיה במאמץ. בדיקת אקו:LVEF=60 עובי דפנות תקין.עלי מסתם מיטרלי מעובים פרולפס של עלה מיטרלי קדמי הודגם רק במנח A4C. אי ספיקה מיטרלית ואי ספיקה אאורטלית קלה ביותר אי ספיקה טריקוספילידית קלה לחץ דם ריאתי לא ברור..(פרוזדור שמאלי 32),(רוחב חדר שמאלי בסיסטולה-34),(רוחב חדר שמאלי בדיאסטולה 51),(עובי המחיצה הבין חדריות 9),(פתיחת המסתם האאורטלי 18 ) הולטר:APBS VPBS בודדים.(גם לאימי בת 52 יש APBS ו VPBS ) לסיכום: אמרו לי שעניין הפרעות הקצב הינו מולד אם כך מדוע רק בשנתיים האחרונות חשתי בהם? באקו ציינתי רק את השינויים במידות האם זה מעיד על משהו שינויים אלו? האם תופעות ה APBS ו ה VPBS מעידות על משהו לגבי העתיד האם זה מחמיר עם הזמן שכן אך לפני שנתיים לא חשתי בדבר. האם ישנו טיפול ?והאם כדאי לקחתו? חשוב לי לציין כי לפני שתופעות אלו התחילו הייתי במשבר אישי קשה שלווה בהתקפי חרדה רבים ומצב רוח ירוד ביותר במשך תקופה של כשנה(זו השנה שהכל החל) עקב הפלה טבעית לכן חשוב לי כאן לשאול האם קיימת האפשרות שתופעות אלו יעברו כלעומת שבאו או שמא מקור ההפרעה הינו לבבי. סליחה על אורך התוכן אך זה באמת יהיה חסד אם תתיחס בכובד ראש. והכי חשוב מה מצבי והאם הוא מצריך מעקב קבוע ?

25/12/2006 | 04:22 | מאת: ד"ר אריאל רוגין

שלום רב, רצוי לצורך הערכה לבצע גם שיחה וגם בדיקה. בקרב אנשים רבים בריאים, אשר נבצע להם בדיקות הולטר אק"ג ואכו לב - נגלה ממצאים דומים, כך שאין מקום לדאגה. ממצאי בדיקותיך, הינם בתחומי הנורמה ולרוב התחושות השונות שאתה מתאר חולפות מעצמם עם הזמן ואין סיבה לדאגה.

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים