LVH

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

24/12/2006 | 15:12 | מאת: טל

שלום רב!! יש לי אח בן 20 המשרת בצה"ל. לפני כחודש התגלה לו קרע בגיד ברגל וכתוצאה מכך הוא עבר בדיקות כלליות ומסיבה לא ידועה גם א.ק.ג. . לאחר מס' בדיקות א.ק.ג. נמצא כי יש לו LVH ועליו השבוע לעבור בדיקת אקו לב. ברצוני לציין כי הוא נולד עם איוושה בלב. האם זה מסוכן? מה זה אומר? ובמידה והאקו יאמת זאת האם יש צורך בניתוח כל שהוא?. תודה מראש, האחות המודאגת.

25/12/2006 | 04:23 | מאת: ד"ר אריאל רוגין

בקרב צעירים רזים בריאים שכיחה אבחנה של LVH - התעבות חדר שמאל, אכו לב נועד לבדוק את עובי דפנות הלב. אין צורך בניתוח

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים