היצרות בעורק הראשי - מחלת לב או לא?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

17/12/2006 | 16:52 | מאת: חן

לצוות הרופאים בפורום שלום רב, שמי חן, ואני בן 23. נולדתי עם היצרות בעורק הראשי ועם מסתם ביכספי. בגיל שלוש עברתי ניתוח קוארטציה של האורטה. בהמשך, בגיל 9, עקב היצרות נשנית, עברתי צינתור הרחבה עם בלון. בגיל 17, כתוצאה מבדיקות שגרתיות לפני הגיוס, התגלתה עלייה בלחץ הדם ומבדיקות מעמיקות יותר התגלתה היצרות חוזרת. עברתי צנתור והושתל לי סטנד. כיום לחץ הדם סדיר, ואינני מרגיש (ומעולם לא הרגשתי) שום מוגבלות. לאחר הקדמה ארוכה זאת, הנני מגיע לנקודה - אני צריך לחתום על הצהרת בריאות עבור ביטוח מנהלים מטעם החברה שאני עובד בה. באחד הסעיפים עליי לציין אם ישנה היסטוריה של מחלת לב. השאלה היא אם ההיסטוריה הרפואית שלי מוגדרת כמחלת לב או לא (הרי הבעיה היא מחוץ ללב), ואילו מסמכים עליי להמציא עבור חברת הביטוח. אני מקווה שתוכלו לענות של שאלתי. בתודה, חן.

17/12/2006 | 18:20 | מאת: ד"ר אריאל רוגין

מדובר בבעיה במערכת הקרדיו-וסקולרית. אין זו טרשת עורקים אך זהו מצב הנופל לתוך הקטגוריה של מחלות לב וכלי דם.

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים