בדיקות דם ומחלת לב?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

12/12/2006 | 09:35 | מאת: מלי

שלום רציתי לשאול אם בדיקות דם יוצאות תקינות חוץ מכולסטרול גבולי כללי: 293 רע 164 טוב: 58 ואקו לב תקין האם בכל זאת יכולה להיות אצלי מחלת לב בלי שירגישו בכך יש לי קצת לחצים בחזה ודפיקות לב חזקות כשאני מתעצבנת בבדיקה נשמעה איוושה 1/6 אבל האקו יצא תקין אני מאד חוששת שיש לי משהו בלב שלא עלו על זה אני בת 35 שוקלת 45 1.56 והיפוכנדרית אשר נוהגת לעשות בדיקות כלליות כל שנה וגם השתן יצא תקין והסוכר יצא קצת נמוך מהרגיל אנא ענה לי והרגע אותי תודה מלי

שלום מלי, בנשים בגיל 35 מחלת לב כלילית הינה נדירה מאד. רמות גבוהות של כולסטרול מהוות גורם סיכון להתפתחותה של טרשת אשר יכולה לגרום להיצרות כלי דם. ידוע שגם באנשים צעירים יש טרשת בדופן כלי הדם, אך ביטויה הקליני נדיר. ערכי הכולסטרול שלך מוגברים, אך בנסיון לאזנם יש להקפיד לא להיגרר לחסר קלורי בשל משקלך הנמוך. הצורך בטיפול תרופתי להורדת כולסטרול תלוי בהמצאותם של גורמי סיכון נוספים לטרשת כגון עישון יתר לחץ דם, סיפור משפחתי של מחלת לב וסוכרת. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים