החלפת תרופת טריטסט

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

04/01/2006 | 19:06 | מאת: רחל

לדר לואיס - היות ושאר הפורומים בנושא קרדיולוגיה לא עונים בימים האחרונים אני מפנה אליך שאלה מהתחום (אבל לא מתחום הקרדיולוגיה ההתערבותית) בעלי מקבל לאורך כשנתיים לאחר ניתוח מעקפים בין שאר התרופות , תרופה שנקראת טריטסט 2.5 מ"ג עתה הוסבר לנו מקופת חולים כי לא ניתן לספק את התרופה הנ"ל ובמקומה תינתן התרופה "רמיטז". האם תוכלו להסביר לי אם יש הבדל בין התרופות, האם יחול שינוי בהרגשה? האם להמשיך ולדרוש את התרופה הקודמת טריטסט (שדרך אגב הסביר לי רוקח שהיא נחשבת ב- מעולה בין כל האופציות הקיימות כתחליף) לתשובתכם הדחופה אודה. רחל

05/01/2006 | 13:55 | מאת: ד"ר לואיס גרוברג

לרחל שלום רב, ההבדל בין הטריטייס לבין הרמיטז הוא רק במפעל התרופה בו מיוצרת , התרופה הפעילה לא השתנתה. בדרך כלל אין שינוי כאשר מחליפים תרופה תואמת שיש לה שם אחר. תודה על השתתפותך בפורום. ד"ר גרוברג

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים