תופעות לוואי כתוצאה מנטילת תרופות לאחר צנתור

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

13/11/2006 | 14:58 | מאת: גיל

ד"ר נכבד שלום אימי (בת 65)נשלחה למרכז רפואי סורוקה באוגוסט לביצוע צנתור עקב התקף לב שעברה,לאחר הצנתור הייתה בהשגחה כשבועיים ושוחררה עם מרשם של תשעה סוגי תרופות. מאז נטילת התרופות היא סובלת משיעול חזק, ליחה מרובה , צרידות שגורמת לה לחוסר יכולת בדיבור, ואף קשיי נשימה קלים. בקופ"ח נתנו לה משאף, ושולחים אותה מבדיקה לבדיקה שאינן פותרות לפי שעה את תופעות הלוואי. מה עליי לעשות?האם לשלוח אותה לטיפול אינטנסיבי והשגחה בבית חולים מתמחה בקרדיולוגיה (הדסה ירושלים)? האם להמשיך לעמוד מנגד ולראות את אימי סובלת? ממתין לתשובה בכבוד רב גיל

13/11/2006 | 21:23 | מאת: ד"ר אריאל רוגין

שלום רב, בהחלט ישנן תרופות אשר עלולות לגרור שיעול כגון מעכבי ACE (וסקס, טריטייס, קפוטן וכד') מומלץ לבצע בדיקות דם, צילון בית חזה ובדיקת אכו לב וכן כי רופא קרדיולוג יבדוק את כל התרופות ויחליט אולי ניתן לוותר על משהו. לגבי משפטך "והשגחה בבית חולים מתמחה בקרדיולוגיה (הדסה ירושלים)?" - אני מוחה היות וישנם בישראל לפחות 20 בתי חולים נוספים אשר כולם מעולים בתחום הקרדיולוגיה..... פורום זה מנוהל ע"י צוות מבית חולים קטן בחיפה בשם רמב"ם.... בברכה, דר' אריאל רוגין

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים