אקו לב האם יכול לרמוז על איסכמיה?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

30/11/2020 | 07:18 | מאת: דני

שלום רב דוקטור, אבקש לדעת האם בדיקת אקו לב רגילה יכולה לרמז על איסכמיה חרף העובדה שהיא איננה בדיקת הבחירה לעניין זה? אם כן, אודה אם תציין מה בתוצאות הבדיקה הוא המרמז. חן חן

דני שלום, בדיקת אקו לב במנוחה אינה בדיקה לגילוי איסכמיה אלא להערכת תפקוד הלב והמסתמים. כאשר יש היצרויות בעורקי הלב המגבילות את זרימת הדם ייתכנו הפרעות כווץ אזוריות באזורים המסופקים על ידי אותם כלי דם מוצרים. אם יש צלקות בעקבות אוטמים קודמים ניתן לראות באקו אזורים אשר אינם מתכווצים ובעלי דופן דקה (צלקת) תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים