כיצד עליי לנהוג תוצאות אקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

21/11/2020 | 09:13 | מאת: משה

Ava 1.0 חדר שמאלי בגודל תקין, התכווצות טובה גלובלית ואיזורית.ef מוערך ב60אחוז דפנות חדר שמאל מעובים במידה קלה, שורש האורטה והאורטה העולה מורחבים במידה קלה. קשת האורטה הרוחב תקין. חגר ימני איננו מורחב,התכווצות טובה של הדופן החופשית שלו. אליה שמאלית מורחבת במידה קלה, אליה ימנית ברוחב תקין. ivc אינו מורחב עם תמט רספירוטורי תקין. פתיחה מוגבלת של מסתם אורטלי. מסתם דו עלי. עליו מסוידים ומעובים. פתיחה טובה של מסתם מיטארלי לא ניצפה mvp. בדופלר: נמדד מפל לחצים האורטלי מקסימלי של 71 מ מ כספית/ממוצע 46 מ מ כספית. היצרות האורטלית קשה, אי ספיקה האורטלית קלה אי ספיקה מיטארלית קלה אי ספיקה טריקוספידלית מינימלית,לחץ ריאתי מוערך כ-36 ממ כ + rap הפרעה ברלקסציה דרגה 1.

משה שלום, היצרות אאורטלית חמורה הגורמת לתסמינים דורשת התערבות להחלפת המסתם האאורטלי. מועד ההתערבות תלוי בחומרת ההיצרות , בחומרת התסמינים ובגורמים נוספים. דרך ההתערבות- בניתוח לב פתוח או באמצעות צינתור תלויה בגורמים רבים ובהם המורופולוגיה של המסתם (דו עלי כנגד תלת עלי) גיל המטופל, הסיכון הניתוחי הצפוי והתחלואה הנלווית. לאור הנתונים באקו, דרוש יעוץ של קרדיולוג המתמצא בתחום של מחלות מסתמי הלב. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים