קרדיומיופתיה היפרטרופית אפיקלית מולדת או מלחץ דם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

11/11/2006 | 09:53 | מאת: כהן

שלום אני בן 56 ולפני מספר שנים נתגלו שינויים באקג והתעבות בשריר הלב. לפני מספר ימים תיארתי תוצאות בדיקת אקו. התעבות מחיצה באצע והתעבות דופן אחורית בבסיס, באמצע ובחוד הלב. מסתמים תקינים. אין לחץ ריאתי. פרוזדור שמאל מעט מורחב. הולטר לב תקין. קיבלתי תשובה חלקית. איך ניתן לדעת אם הבעיה מולדת או מלחץ דם סמוי או מאלכוהול. בדיקות אקו לחלק מאחים אחיות תקינים. אמא סבלה מסוכרת, מאי ספיקת לב, האב מסוכרת ומוות מדלקת בלב, כנראה סיבוך סוכרת. איך ניתן לדעת אם הבעיה מולדת או מלחץ דם סמוי או מאלכוהול. האם ניתן להפנות אותי למידע באינטרנט בעברית. אני מוגאג כי קראתי שיש הרבה מקרים של דום לב . תודה נא הפנו אותי למידע באינטרנט בעברית.

12/11/2006 | 18:11 | מאת: ד"ר אריאל רוגין

מומלץ כי תפנה לקרדיולוג אשר יעריך את מצבך טוב יותר. בעיקרון כאשר ל"ד יורד בשמן בדיקת מאמץ, כאשר יש ארועי עילפון או נרשמות הפרעות קצב בזמן רישום הולטר אק"ג - יש צורך במעקב צמוד יותר ולשקול השתלת דפיברילטור. בברכה, דר' אריאל רוגין

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים