משמעות תוצ' אקו לב שבוצע

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

14/09/2020 | 10:10 | מאת: ונוס

בת 46 בריאה(ITP רמסיה) נשלחתי לאקו לב עי רופא משפחה עקב דקירות שהיו בחזה שמאל וכאב .לחץ דם ואקג תקין,תוצ' -הפרעה ברלקסציה -משמעות?מה יכול להיות הסיבה בגילי, סיכון?האם עלי לפנות לקרדיאולוג? כמו כן מה משמעות של מסתם מטרלי ואאורטלי מעובה קלות, ו-"מסתם טריקוספידלתי תקין ,דלף טריוויאלי "(?) וסיגנל לא מלא של דופלר (?) צוין שאיכות הדמיה ירודה טכנית

ונוס שלום, הפרעה ברלקסציה היא ממצא שכיח המעיד על הפרעה בהרפייה של החדר השמאלי של הלב וביכולתו לקבל נפח של דם מהעלייה מבלי שהלחץ בו יעלה. הסיבות השכיחות להפרעה בהרפייה הן גיל מבוגר ויתר לחץ דם. אם ההפרעה היא קלה, לרוב אין לה משמעות קלינית. שאר הממצאים הם אקראיים ולא אמורים לגרום לתסמינים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים