סטנד סייפר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

10/11/2006 | 13:06 | מאת: גגגג

שלום, לפני כשנה הותקן באחד העורכים שלי סטנד סייפר.רציתי לדעת כמה זמן "אחריות" יש לי או במילים אחרות,כמה זמן יעבור עד הסתימה הבא (הכוונה באזור הסטנד) ? מה הסטטיסטיקות אומרות ? יש לציין שאני בן 47 ושומר על אורך חיים בריא.קרי-אוכל נכון,פעילות ספורטיבית ומקבל כדורים נגד שומנים ונגד כולסטרול.בנוסף,כדאי לציין שלא עברתי אירוע לבבי כל שהו (הכווה להתקף לב או דומה...). הייתי גם רוצה לדעת איזה בדיקות ובאיזה תדירות אתם ממליצים לבצע, לצורך מעקב ומניעה. אשמח לקבל התייחסותכם, בברכה, גדי

שלום לך, שיעור ההיצרות מחדש באזור שטופל בסטנט מסוג סייפר הוא פחות מ 10% במשך שנת מעקב. במעקב של 5 שנים נראה כי אם הסטנט לא נחסם בשנה הראשונה, הסיכוי שתהייה היצרות נשנית מאוחרת נמוך מאד. קיימת דאגה מסויימת לגבי חסימה פתאומית של העורק באזור הסטנט על ידי קריש. ומדווח כי שיעור חסימה מסוג זה הוא כ 0.6% לשנה. דרוש מעקב תקופתי חצי שנתי או עם הופעת תסמינים של תעוקת חזה או ירידה בדרגה התפקודית. תודה על פנייתך לפורום

10/11/2006 | 19:35 | מאת: גגג

ד"ר ארטור תודה על התשובה ! מהתשובה שלך אני מבין שעד 10 שנים, העורק יסתם באזור הסדנט.האם הבנתי אותך נכון ? ואז, כשזה קורה, מה עושים -צינתור חוזר,ניתוח מעקפים או דומה ? איזה בדיקות אתה ממליץ לעשות כל שנה (צינתור וירטואלי,CT וכו' ) ? בנוסף,דובר בזמנו שיש כדור "פלא" חדש שמנקה את העורכים ומונע הצטברות שומנים בעורכים.האם אתה מכיר כדור כזה ? מה שם הכדור והאם הוא כזה יעיל? ועוד שאלה,מה אתה ממליץ על מנת למנוע כרישי דם ? אני בעוד שבועיים מפסיק ליטול PLAVIX (שנה לאחר צינתור).האם אתה ממליץ להגדיל מינון של אספירין ? כיום אני מקבל 100 מיליגרם אספירין ביום. אשמח לקבל התיחסותך הנדיבה. גדי

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים