כולסטרול כגורם להתקפי לב-אין מענה לשאלתי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

19/06/2020 | 14:47 | מאת: כהן

לד"ר קלנר שלום. תודה על תשובתך. אבל לא קיבלתי תשובה לשאלותי: ידוע וקיימים מחקרים שחולי סוכרת עוברים אירועי לב במספרים גבוהים מאחרים. האם זה נכון גם לגבי בעלי כולסטרול גבוה ? ולגבי מעשנים? מדוע קשה לקבל תשובה ברורה לשאלות אלה? הרי יש רישומים בכל בית חולים. בתודה

כהן שלום, אם תביט שוב בתשובה תראה שיש מענה לכל שאלותיך. יש קשר ישיר בין רמות הכולסטרול בדם לבין הסיכון לארועי לב ומוח. ככל הכולסטרול בדם גבוה יותר, הסיכון גבוה יותר. יתר על כן, טיפול להורדת הכולסטרול על ידי סטטינים, ולאחרונה גם באמצעות מעכבי PCSK-9 בזריקות, הוכחו כיעילים בהפחתת התמותה וארועים וסקולריים. לגבי עישון- עישון מעלה באופן משמעותי את הסיכון לארועי לב. בכל שלב במחלה, כאשר מפסיקים לעשן, מפחיתים את הסיכון לאוטמים חוזרים. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים