כאב חזה רצוף וממושך גם לאחר מאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

02/05/2020 | 16:45 | מאת: איתן

סובל 4 חודשים מכאב בחזה משמאל (ס"מ אחדים מעל הפטמה) אפשר לשים את האצבע על האזור ולחוש את המקום. הכאב רצוף, ממושך ולעיתים כאב חזק. בדרך כלל אין תופעות אחרות נלוות. הכאב מתגבר אחרי פעילות גופנית ונשאר שעות לאחר מכן באותה רמה. עברתי בדיקות מקיפות (מלבד צנתור) כולל מיפוי לב במאמץ תקינים. קרדיולוג בכיר מעריך שמדובר בהפרעה שאינה לבבית. בצנתור אבחנתי מלפני 8 שנים (בהפרעה דומה אך לא עוצמתית שנמשכה 3 שבועות) ממצא של היצרות 30-40% ב-LAD. שבזמנו הוסבר כאקראי שלא מסביר כלל את הכאבים. האם יכול להיות שהבעיה אינה לבבית מה גם שהיא מתגברת לאחר מאמץ? ואם אינה לבבית למי פונים? בתודה, איתן בן 76

איתן שלום, כאבים אנגינוטיים רצופים וממושכים צריכים להביא בסופו של דבר לשינויי אק'ג ולגרום לנזק לשריר הלב. אם הכאב ממושך ולא נגרם נזק (ללא עליית טרופונין), הכאב אינו אנגינוטי ועשוי להיות ממקור שרירים ושלד. לעיתים אנלגטיקה פשוטה יכולה להקל. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים