נזק לשריר הלב לאחר התקף לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה וצנתורים

21/01/2020 | 18:26 | מאת: ריקי

שלום רב, בעלי עבר התקף לב וצונתר. הוכנסו 2 סטנדים. לאחר בדיקת אקו לב נאמר לו כי הלב עובד בהיקף של 45%.  נאמר לנו שמאחר שתפקוד מלא של הלב הוא 60% - הנזק הוא נזק קל. כיצד נזק זה בא לידי ביטוי?? תודה

ריקי שלום, בזמן התקף לב, אזור בחלק משריר הלב אשר מסופק על ידי העורק שנחסם ניזוק, ולאחר תהליך הריפוי הופך לצלקת אשר אינה משתתפת עוד בתהליך כווץ הלב. בכל פעימה, לב תקין מעביר כ 60% מנפחו לאבי העורקים. כאשר תפקוד הלב נפגע, בכל פעימה נפח הדם העובר לאיברי הגוף קטן יותר ותלוי בגודל הנזק שנגרם לשריר. אם האוטם קטן, לרוב לא יהיו לכך השלכות בטווח הארוך לגבי היכולת התפקודית, בתנאי שתהיה הקפדה על הטיפול התרופתי ושינוי לטובה של אורחות החיים. יש להמשיך מעקב והערכה תקופתית של תפקוד הלב. תודה על פנייתך לפורום

מנהל פורום קרדיולוגיה וצנתורים